Skip to main content

4de wereldcongres

By 12 juni 2013oktober 11th, 2018Nieuws

4de wereldcongres “Exercise is Medicine” en 60ste Annual Meeting van het “American College of Sports Medicine” in San Francisco

Over “Exercise is Medicine”

Zoals jullie wellicht weten is het ondermeer de bedoeling van “Exercise is Medicine” om het belang van regelmatig bewegen op de gezondheid te benadrukken en artsen aan te zetten naast klassieke geneesmiddelen ook “de wonderpil beweging” voor te schrijven aan hun patiënten. Op dit ogenblik bestaat er geen efficiënter medicijn om je gezondheid positief te beïnvloeden dan regelmatige beweging. Onvoldoende bewegen is even gevaarlijk als het roken van een pakje sigaretten per dag!

4de Wereldcongres EIM

Van 28 mei tot en met 1 juni 2013 vond dit jaar het vierde wereldcongres EIM plaats in Indianapolis, Indiana.

Alhoewel het “Exercise is Medicine”-initiatief in de VS startte, is onvoldoende bewegen een chronische aandoening waar alle werelddelen mee geconfronteerd worden. Op het eerste congres drie jaar terug in Baltimore, waar meer dan 60 landen vertegenwoordigd waren, is het initiatief officieel gelanceerd.

Yves Devos was ook aanwezig, evenals een aantal professoren en assistenten van onze Vlaamse universiteiten.

Artsen zullen de komende maanden nog van “Fitness als Medicijn” te horen krijgen (o.a. door onze deelname aan het sportcongres in gent op za 05/10/2013). Wil je toch sneller informatie krijgen, dan kan je al een kijkje gaan nemen op www.fitnessalsmedicijn.be en op www.exerciseismedicine.org
Het vijfde wereldcongres zal volgend jaar doorgaan van 28/5 tot 31/5/2014 in Orlando Florida. Wij hopen dat we een aantal Belgische zorgverleners kunnen warm maken om ons volgend jaar te vervoegen!