Medische Fitnesscentra

 

Het boek Fitness als Medicijn

Yves Devos

 

Een inactieve levensstijl is net zo bedreigend voor de gezondheid
als het roken van een pakje sigaretten per dag.

Ontdek hier ons antwoord!

Welkom

Een inactieve levensstijl is net zo bedreigend voor de gezondheid
als het roken van een pakje sigaretten per dag.

Allerlei aandoeningen die door roken ontstaan of verergeren, vind je immers ook terug bij mensen die onvoldoende bewegen.
En toch bewegen we steeds minder!

Fitness als Medicijn wil hier op een substantiële manier een antwoord op bieden via:

Medische Fitness®, een bewegingsprogramma dat:

 • voor iedereen haalbaar is, op maat van de gebruiker;
 • 100% rekening houdt met beperkingen van bepaalde aandoeningen;
 • de levenskwaliteit verhoogt omdat het:
  • symptomen verlicht en de pijn vermindert;
  • de beweeglijkheid en de soepelheid vergroot;
  • energie geeft en de slaapkwaliteit verbetert.;
  • alle activiteiten in het dagelijks leven vergemakkelijkt;
  • beter werkt dan welk medicijn ook, zonder nevenwerkingen en niets kost.

Het boek “Fitness Als Medicijn” dat jezelf en je omgeving op een verantwoorde manier aan het bewegen zet. Je vindt er alle info om op een snelle en verantwoorde manier met Medische Fitness® te beginnen. Wens je het boek te bestellen? Mail dan naar info@fitnessalsmedicijn.be.

Het “Fitness Als Medicijn-netwerk”. Fitness Als Medicijn staat ook voor een uniek, kwalitatief en snelgroeiend netwerk van professionelen, die net als jou de boodschap uitdragen dat Fitness het beste medicijn is. Wens je als zorgverlener (arts, kinesitherapeut….) of als (fitness)centrum toe te treden tot het Fitness Als Medicijn-netwerk?

Registreer je dan via het aansluitingsformulier op deze website.

Concept en doelstelling

Als fitnessspecialist, heb ik de afgelopen jaren aan een totaal nieuw gezondheidsconcept gewerkt, dat even origineel als doeltreffend is. Het heet ‘Fitness Als Medicijn’, naar het voorbeeld van het Amerikaanse ‘Exercise is Medicine‘. Het uitgangspunt is eenvoudig: de overgrote meerderheid van de 45-plussers lijdt aan chronische aandoeningen zoals artose, zwaarlijvigheid, fibromyalgie (chronische pijn), hart- en vaatziekten, rug- en nekpijn, chronische aandoeningen van luchtwegen en longen, diabetes en andere ziekten die de levenskwaliteit verminderen. Veel van deze aandoeningen hebben als gevolg dat je als ‘patiënt’ nog nauwelijks lichaamsbeweging hebt.
Specifiek voor deze doelgroep ontwikkelde ik een doelgericht bewegingsprogramma, Medische® Fitness.

Het doel van Medische® Fitness is de aandoeningen verlichten, pijn verminderen en de levenskwaliteit verbeteren zodat je, mét je aandoening, beter kunt functioneren in het dagelijkse leven.

Voldoende beweging in het dagelijkse leven is een even vitale indicator voor de gezondheid als je BMI of bloeddruk!

Het is een onmisbare aanvulling voor reeds bestaande therapieën en preventieve acties die je kunt ondernemen. Het programma is ontworpen om patiënten fysieke activiteit te laten integreren in hun dagdagelijkse routine. Medische® Fitness is een combinatie van kinesitherapie en fitness. Het slaat een brug tussen artsen, kinesitherapeuten en patiënten. De Medische® Fitness-programma’s zijn gebaseerd op een actieve aanpak op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten. Daarnaast is het ook de bedoeling om bewegingsvoorlichting te geven met betrekking tot de chronische aandoening. De bedoeling is om de deelnemers te wijzen op hun eigen verantwoordelijkheid en hen te coachen om anders te leren omgaan met hun klachten. Het is een DOE-programma. Het vraagt meer inzet dan het innemen van een pilletje.’ Let wel op! Dit bewegingsprogramma zal je niet genezen. Het verlicht de pijn, vergroot de bewegingsvrijheid en verbetert de levenskwaliteit. Het is een programma dat een perfecte aanvulling is op reeds bestaande therapieën.

Wil je zelf aan de slag met de beweegprogramma’s of wil je ze als patiënt toepassen in je therapie? In het boek Fitness als Medicijn vind je een massa aan informatie over Medische® Fitness en de beweegprogramma’s kan je nu ook onder professionele begeleiding volgen in een erkend Medische® Fitnesscentrum of bij een Medische® Fitnesscoach. Praat er desgevallend over met je arts. Hij zal je graag doorverwijzen naar een Medisch® Fitnesscentrum of Medische® Fitnesscoach. Zo kan je zelf rekenen op een kwalitatieve omkadering en is je arts er zeker van dat je therapie op de juiste wijze wordt ondersteund.

Alvast veel succes gewenst.

Yves Devos
Oprichter Fitness als Medicijn

Het boek

Yves Devos

Fitness als Medicijn

10 bewegingsprogramma’s voor thuis of in de gym

Koop nu

Korte inhoud

Fitness Als Medicijn – 10 bewegingsprogramma’s voor thuis of in de gym…

is geen klassiek fitnessboek, maar een gids met doelgerichte oefeningen om gezond en krachtig door het leven te gaan. In een eerste deel leidt Yves je in het beweegmodel in: je leert meer over de medische noodzaak van bewegen en werkt stap voor stap aan een fitter lichaam. Het tweede deel van het boek biedt specifieke oefenporgramma’s voor het verhelpen of verlichten van symptomen bij aandoeningen gaande van diabetes en osteoporose tot nevenwerkingen na kankerherstel.

 

10 bewegingsprogramma’s voor thuis of in de fitness

Medische Fitness®, een bewegingsprogramma dat:

 • De medische wereld staat niet stil, en dat is niet anders bij Medische® Fitness. Zes jaar na het eerste boek brengt Yves Devos een volledig herwerkte versie van Fitness Als Medicijn, helemaal up-to-date volgens de laatste ontwikkelingen in de (medische) fitness en kinesitherapie.
 • Fitness Als Medicijn biedt je uitgebreide bewegingsinformatie en is een onmisbare aanvulling op alle reeds bestaande therapieën en preventieve acties die je kunt ondernemen om je levenskwaliteit aanzienlijk te verbeteren.
 • De tweede uitgave van het boek “Fitness als Medicijn” is verschenen bij Uitgeverij Manteau (ISBN 978-90-223-3201-6) en kost 19,99 euro (incl. BTW).

‘Gedaan met de argumenten in de zin van ‘bij mij lukt dat niet’ of ‘ik kan dat niet’. Dit boek toont aan dat fitness voor iedereen kan en begeleidt je alsof je een professional naast je hebt staan.’ Lieven Annemans, hoogleraar gezondheidseconomie UGent

Recent nieuws

2 april 2020 in Nieuws

Fitness Als Medicijn tijdens de corona-pandemie: Op een verantwoorde wijze (blijven) bewegen is de boodschap!

De Nationale Veiligheidsraad geeft aan dat fysieke activiteit (individueel of met een huisgenoot of vriend(in)) toegelaten en zelfs aanbevolen wordt tijdens de corona-pandemie, mits het bewaren van minstens 1,5 m…
Read More
29 januari 2019 in Nieuws

Waarom beweging ook het denkvermogen een zetje geeft

Meer bewegen prijkt ook dit jaar met stip bovenaan heel wat lijstjes met goede voornemens. Een Amerikaanse studie toonde aan dat regelmatig fysiek actief zijn, ook onze grijze massa een…
Read More
1 december 2018 in Nieuws

8ste Algemeen Geneeskundig en Farmaceutisch Symposium

Juist terug van het 8ste Algemeen Geneeskundig en Farmaceutisch Symposium op de Club Med 2-vijfmaster. Weeral een interactieve sessie Fitness Als Medicijn mogen delen met huisartsen, sportartsen, specialisten en apothekers.…
Read More