Skip to main content

Sportcongres Gent 2016

By 8 oktober 2016oktober 11th, 2018Nieuws

Het Sportcongres is het belangrijkste multidisciplinaire congres rond sportvoeding, -psychologie, -fysiologie en nieuwe technieken. Sinds enkele jaren verzorgt Fitness als Medicijn meerdere lezingen en ook op deze 8ste editie waren we aanwezig om mensen te overtuigen van het belang van beweging!

Dit jaar stonden onze workshops in het thema van ISM@TT (Integrative Sportsmedicine Tensegrity Therapy).

Dr. Stefaan Deneweth – Orthopedisch chirurg en sportarts te Buizingen – bracht een workshop over “tensegrity” de impact van ontsteking op het bewegingsapparaat.

Daarna praatte Dr. Bart Vandewynckele – Sportarts en SKA keuringsarts te Heverlee – over hoe breed een medische behandeling kan gaan in niet-traumatische knie-aandoeningen bij volwassenen.

Om de dag af te sluiten hebben Dr. Bart Vandewynckele en Yves Devos (Inspanningsfysioloog – Medische FitnessCoach® – Auteur van het boek “Fitness Als Medicijn”) nog een hands-on sessie van ISM@TT besproken en take-home messages aan de aanwezigen mee gegeven.

Daarnaast stelde Yves ook de 2de versie van zijn boek voor aan de mensen.

Voor de tweede maal op rij werd er ook een bijeenkomst georganiseerd voor de dokters die aangesloten zijn bij ons netwerk. Tijdens de middag konden zij gezellig samenzijn in een apart zaaltje, waar broodjes werden aangeboden en een glaasje champagne.

Wij hopen jullie allen volgend jaar terug te zien op het volgende Sportcongres, de Fitness als Medicijn ontmoetingsplaats.

http://www.sportcongres.be/index.html