Skip to main content

Over de grens: 100-1000-42

By 2 september 2012oktober 11th, 2018Nieuws

Een marathon lopen of de Ventoux opfietsen: sportieve uitdagingen zijn in. Terecht, want een doel bereiken waar je maanden naartoe gewerkt hebt, geeft je een mentale boost. Heb jij overgewicht en droom jij ook van zo’n project? Maar durf je die uitdagingen niet aan?
Dan is 100voor1000 iets voor jou! Een uitdaging op maat, onder deskundige begeleiding en in een groep gelijkgestemden met hetzelfde doel. Want ook mensen met overgewicht kunnen veel meer dan ze denken!

Wat?
Een sportief traject voor mensen met een BMI tussen 30 en 35 of mensen die net veel kilo’s verloren zijn na een ingrijpend programma. Een half jaar lang wordt op een verantwoorde manier de conditie opgebouwd naar een wandelmarathon. 42 kilometer stappen, het lijkt ver, maar het is zeker haalbaar. Ja, ook voor jou!

Waarom?
In al zijn sportieve projecten wil Marathonman mensen hun grenzen laten doorbreken. De winst zit niet alleen in een stijgende conditie, gewichtsverlies en een verbeterde gezondheid, maar nog veel meer in het hoofd. Het herwonnen zelfvertrouwen en het ‘Yes, I Can’-gevoel bij een geslaagde uitdaging zorgt voor een mentale boost die je sterker maakt in je leven.

Waarom wandelen?
Omdat wandelen een uithoudingssport is waarbij de intensiteit relatief laag is, de duur langzaam kan opgebouwd worden en de belasting relatief beperkt is. Ideaal dus voor mensen met overgewicht.

Yves Devos van Fitness als Medicijn is één van de initiatiefnemers van dit project.

Meer info op www.100voor1000.be