Skip to main content

FITNESS ALS MEDICIJN turboclinic 2015

By 25 april 2015oktober 11th, 2018Nieuws

Een Turboclinic betekent; op zo weinig mogelijk tijd, zoveel mogelijk informatie verwerken.  Daarom hadden we met Fitness Als Medicijn besloten onze Turboclinic’s nog efficiënter te organiseren en staken we onze Fitness Als Medicijn-opleidingen in een nieuw kleedje!
Geen 5 voormiddagen meer, maar in 2015 werd alles gebundeld in 1 dag!

Op zaterdag 25 april 2015 vond deze eerste opleidingsdag plaats van 9u30 tot 17u.
Met een opkomst van 35 deelnemers mogen we meteen spreken van een groot succes!

Yves Devos, oprichter van Fitness Als Medicijn en auteur van het gelijknamige boek deed tijdens zijn inleiding het Fitness als Medicijn-beweegmodel uit de doeken. Hij gaf meer uitleg over de  verschillende normen waaraan een gezonde actieve levensstijl moet voldoen: zitnorm, gezondheidsnorm, fitheidsnorm, spiernorm en slimnorm.

Nadien werd het woord gegeven aan Dokter Werner Faché. Hij is de oprichter van de Linus Pauling Prevention Clinic in Gent, een eerstelijnsgezondheidscentrum waar mensen met chronische aandoeningen worden behandeld door middel van orthomoleculaire geneeskunde.

Dokter Faché toonde het belang aan van primaire preventie bij hart- en vaatlijden en de vaak noodlottige gevolgen van het Westers voedingspatroon en de sedentaire levensstijl. De deelnemers kregen concrete voedingsrichtlijnen voor hun klanten of patiënten. Dr. Faché wees op de gunstige, aantoonbare effecten van het traditioneel mediterraans dieet in combinatie met het nemen van voedingssupplementen met micronutriënten zoals Vitamine D, Vitamine K, Omega 3 e.a.

In de namiddag gaf Yves Devos  een overzicht van de Fysio Fitnessprogramma’s en concrete tips om ze te integreren in een eigen Fysio fitness-studio of centrum. Naast theorie konden de deelnemers alles aan den lijve ondervinden tijdens het praktijkgedeelte. Als kers op de taart was er ook nog een live testimonial van een patiënte die borstkanker overwon.

Tot slot gaf Mr. Devos enkele richtlijnen mee om het FAM-concept zelf toe te passen in de praktijk. Conclusie was dat je reeds met een minimum aan investeringen aan de slag kan om patiënten met chronische aandoeningen gericht te begeleiden. Alle deelnemers ontvingen een attest van “Fysio Fitness Coach” en kwamen ook met deze titel op onze website terecht!

Het overdonderende succes van deze opleiding deed ons besluiten om nu al een datum vast te leggen voor het nieuwe jaar: zaterdag 23 april 2016.

Indien u er bij wil zijn, is snel inschrijven de boodschap!
Mis de kans niet om op één dag een bijscholing te volgen die onmiddellijk toepasbaar is in de praktijk.

Meer informatie en/of inschrijven kan via : [email protected]
Accrediteringspunten zijn aangevraagd.