Skip to main content

Fitness Als Medicijn aanwezig op Terugkomdag Dr. Dillemans

By 25 september 2016oktober 11th, 2018Nieuws

De 4de Terugkomdag van Dr. Dillemans was een groot succes!

Dr. Dillemans voerde reeds meer dan 10.000  succesvolle bariatrische (= gericht op gewichtsafname) ingrepen uit. De Gastric Bypass wordt het meest uitgevoerd en wordt aanzien als de gouden standaard op het vlak van duurzaam gewichtsverlies en behoud van levenskwaliteit.

De opgebouwde expertise rond obesitas in het algemeen, en obesitaschirurgie in het bijzonder, hebben dit Centrum voor Obesitaschirurgie wereldbekend gemaakt.

Naast individuele begeleiding van persoonlijk contact met de patiënt, is de missie het bieden van de juiste oplossing voor elke patiënt met overgewicht. Na het overlopen van de (chirurgische en niet-chirugische) mogelijkheden, wordt elke patiënt besproken door een multidisciplinair team (chirurg, endocrinoloog, psycholoog, diëtiste,…).

Ook Fitness Als Medicijn is hierbij een belangrijke schakel want een actieve levensstijl is immers de belangrijkste factor om op gewicht te blijven.

Yves Devos stelde er zijn nieuwe boek voor en sprak over het belang van voldoende lichaamsbeweging voor de algemene gezondheid maar vooral bij de behandeling van overgewicht of obesitas.

Hij had het ondermeer over het beweegmodel en onze gloednieuwe praktische tools; het Neo Health One beweegbandje en de Neo Health Onyx weegschaal. Deze kunnen specifiek patiënten met overgewicht, obesitas of na bariatrische chirurgie helpen om hun gewicht te stabiliseren op lange termijn. Het is namelijk bewezen dat bij het dragen van een beweegmeter, enkel door bewustwording van het eigen gedrag alleen, mensen 27 % actiever worden!

Meer informatie over het Pro Well Lifestyle programma vind je terug op  www.probalance.be.