Skip to main content

De Fitness Als Medicijn ontmoetingsplaats: Sportcongres 2015

By 11 oktober 2015oktober 11th, 2018Nieuws

Het sportcongres is een multidisciplinair congres rond sportvoeding, -psychologie, -fysiologie en nieuwe technieken. Sinds enkele jaren verzorgt Fitness als Medicijn meerdere lezingen en ook op deze 7de editie waren we aanwezig om mensen te overtuigen van het belang van beweging!

Yves Devos (oprichter van Fitness Als Medicijn) bracht samen met Dr. Wachtelaer  een FAM-lezing over het belang van een multidisciplinaire aanpak bij burn-out en energieproblemen.

Dr. Wachtelaer heeft in samenwerking met Fitness Als Medicijn een medisch centrum opgericht te Ternat en heeft zich sinds een viertal jaar geleden toegelegd op Burn Out. In deze praktijk wordt kinesitherapie aangeboden volgens de medische bewegingsprogramma’s van Fitness Als Medicijn.

Daarnaast hadden we nog 2 andere sprekers te gast; nl. Prof. Hansen Dominique van de universiteit te Hasselt en Prof. Baeyens Luc van het CHU Brugmann te Brussel. Zij bespraken respectievelijk het belang van beweging bij de aanpak van obesitas, metabool syndroom, diabetes en na kankerherstel.

Voor de eerste maal werd er ook een bijeenkomst georganiseerd voor de dokters die aangesloten zijn bij ons netwerk. Tijdens de middag konden zij gezellig samenzijn in een apart zaaltje, waar broodjes werden aangeboden en een glaasje champagne.

Wij hopen jullie allen terug te zien op 8 oktober 2016 voor het volgende Sportcongres, de Fitness als Medicijn ontmoetingsplaats.

www.sportcongres.be